אודות

אודות הקליניקה של ד"ר אורן ויסמן

מאז שאני זוכר את עצמי, אהבתי לעבוד וליצור עם הידיים: החל מלימוד קיפולי אוריגמי עדינים, דרך עיצוב מנות ארטיסטי בבית ספר לקולינריה ועד ג׳אגלינג עם בקבוקי אלכוהול כברמן צעיר.

תמיד הערכתי ונמשכתי לאסתטיקה המשולבת ביצירתיות, פונקציונליות, איכות ובתשוקה לחיים.

שאפתי להפוך את העולם למקום מהנה, יפה וטוב יותר ושתהיה לי היכולת להטיב בו עם אנשים ולסייע להם לרפא, לקבל ולאהוב את עצמם. כמנתח פלסטי אני זוכה להגשים חזון זה.

מדי יום ואני מתרגש וחש בענווה את הזכות הגדולה כשמישהו בוחר בי להפוך את חייו לטובים ושלמים יותר. לעולם לא אתפוס את הבחירה בי כמובנת מאליה, משום שאני מבין כמה לבטים ומחשבות ישנם, בתהליך המשמעותי והחשוב של בחירת המנתח שלך.

ברמה הערכית, בראש ובראשונה, חשובים לי היחסים הפתוחים, המכבדים והאנושיים עם מטופליי, שהם התשתית מבחינתי להליך מטיב, מדויק וקשוב.

חשוב לי שהמטופלים שלי יראו בי בראשונה: אדם ולא ״רופא״. אני מבקש שהם יקראו לי אורן ולא ״ד"ר ויסמן״. אין לי הצורך שגינוני התואר ירחיקו בינינו.

מטבעי אני אדם חם שמתיידד בקלות עם אנשים, לבטח עם מטופליי וזה מאפשר לי להרגיע אותם ולהטמיע בהם את התחושה שאני מכבד, רואה באמת ומקשיב לכל מה שחשוב בעבורם.

אני סקרן, רעב ומחויב ללמידה ותמיד מחפש דרכים לשפר את כישוריי כמנתח ואת כישורי התקשורת שלי מתוך פילוסופיה שתופסת תקשורת נעימה, קרובה ובהירה – כמתאמת ציפיות וכתומכת במטופל במהלך הליכים רפואיים ובהחלמתו הקלה והמיטבית.

אני מאמין באמונה שלמה שתפקידו של הרופא הוא להפוך לא רק למקצוען בתחומו אלא בראשונה לאדם טוב, רגיש וקשוב יותר.

אני שואף להיות יותר מ״סתם מנתח פלסטי״ למטופליי – אני רוצה להיות עבורם, מרחב בטוח להליך משמעותי, אדם שניתן להתייעץ עימו ולשתף אותו בכנות וללא חשש.

להיות בעבור המטופל, איש שמביא מקצועיות חסרת פשרות אך שמשולבת בערכים של יושר, ישירות בנועם ובכבוד.

אני מלווה את מטופלי בתקופה פגיעה (לצד היותה אופטימית) בחייהם, באחד מהתהליכים הכי אינטימיים ומשני חיים שקיימים. כל מילה וביטוי שלהם הינו בעל משמעות גדולה בעבורי ובעבורם.

מנתחים רבים יכולים להתפאר בכישורי ״הסכינאות״ שלהם. ללא ספק, יד מקצועית, קפדנית ומדויקת הינה משמעותית במעלה במקצוע זה. לצד זאת, אני מביא את המחויבות לתהליך אנושי, אחראי, קשוב ונעים, בו המטופל חווה נינוחות מול הידיעה כי הוא נמצא ועטוף בידיים טובות, אוהבות וחסרות פשרות.

בשני העשורים האחרונים, חידדתי ללא הרף את כישוריי המקצועיים: למדתי באחד מבתי הספר המובילים לרפואה בישראל, באוניברסיטת תל אביב, התמחיתי בכירורגיה פלסטית בתל השומר, שם עבדתי כעשור, הן כמתמחה והן כמומחה לכירורגיה פלסטית.

ככל שגבר העניין שלי באסתטיקה, כך התעמקתי בקריאת כל הספרות המקצועית הזמינה ובלימוד צמא של כל טכניקה ניתוחית שקיימת.

לפני חמש שנים עזבתי את בית החולים בכדי להקים את המרפאה שלי.

לפני שפצחתי בשלב החדש הזה של חיי, הקדשתי שנה וחצי בלימוד מהטובים ביותר ברחבי העולם – ביליתי חורף ב Lago Di Garda שבצפון איטליה, עם פרופ' ג'יובאני בוטי (Giovanni Botti), מומחה עולמי במתיחת פנים. ביליתי בחדר הניתוח עם פרופ' טירייקי (Tunç Tiryaki) באיסטנבול, מומחה מפורסם במיני-פייסליפט, ועברתי הדרכה צמודה של טובי המנתחים הפלסטיים בישראל: ד"ר עמירם בורנשטיין, ד"ר דב קליין, ד"ר רוני מוסקונה, ד"ר מאיר כהן, ד"ר מנו רובינפור וד"ר יורם וולף.

זו היתה משימתי האישית והחשובה ביותר ללקט, להתנסות ולחקור לעומק את מיטב הטכניקות הקיימות ולהביאן בסינתזה למטופליי בקליניקה.

תמיד אהבתי לכתוב – עוד בתקופת הסטאז' כתבתי חמישה מאמרים רפואיים, ובמהלך התמחותי המשכתי ופרסמתי למעלה מחמישים וחמישה מאמרים רפואיים בעיתונים מדעיים מוכרים, הצגתי את עבודותיי בכנסים רפואיים וזכיתי בפרסים עבורן.

אבל, מבחינתי למידה מקצועית הינה רק חלק אחד של התצרף…

בחמש השנים האחרונות העמקתי בתהליכי התפתחות אישית, בלמידה על תפיסות פסיכולוגיות ותהליכי קבלת החלטות, בקריאת שפת גוף ו-NLP.

כל אלו הפכו אותי לקשוב יותר, גם למילים וגם לשפה שמעבר למילים. זהו תחום שלצערי חסר בעולם הרפואה ואני מחכה בקוצר רוח, לחלוק את תובנותיי ואת הידע הזה עם חברי למקצוע בעתיד. יתרה מזאת – אני רואה זאת כחובה מקודשת.

כאשר אני פוגש מטופלים חדשים, בראש ובראשונה חשוב לי להבין "למה?״: למה הם מבקשים לעבור את הפרוצדורה בעטיה באו? למה הם בחרו בי ופנו דווקא אליי?, למה עכשיו בשלו בחייהם התנאים לשינוי?

לאחר מכן אני רוצה לתאם עימם ציפיות: להבין מהי התוצאה האידאלית בעיניהם? תמיד אהיה ישר עם המטופלים, אשקף להם באם הציפיה שלהם ריאלית, אסביר על תהליך ההחלמה ואהיה בהיר לגבי התוצאה שסביר שתתקבל במציאות.

לא פעם הכנות שלי "עולה" לי ב״מחיר״ שמטופל יבחר במנתח אחר, שכן אין לי כל היסוס לומר למטופלים כי הבחירה שלהם תהיה בזבוז של כסף ואפילו כי אין להם צורך בי כלל, בטח לא בשלב זה.

האינטגריטי שלי חשוב לי: אעדיף להפסיד מטופלים מלבצע פרוצדורה שאינה נכונה או ישרה מקצועית בעיניי, או שמונעת ממניעים שגויים.

לשמחתי, אני שם לב כי רוב המטופלים מעריכים זאת, ושולחים אליי את חבריהם וקרוביהם גם אם לא ניתחתי אותם. מטופלים כמהים לכנות ויושר, הם רוצים רופא שהוא גם מדריך ויועץ, שניכר כי מייצג את האינטרסים שלהם ולא רק את מה שאולי יניחו ששלו.

במהלך המפגשים המקדימים לפרוצדורה אני מתעד כל מילה בה משתמשים מטופליי, בכדי לתאר לי את סיבותיהם ורצונותיהם בניתוח. אני חש שכאשר אני מעמיק ומחזיק את המילים הללו במחשבותיי אני מצליח להבין אותם, לסייע להם להגיע לפרוצדורה נינוחים וסמוכים שבקשותיהם הוקשבו ולדייק בפועל בעבודתי.

כל ניתוח הוא ייחודי ושונה, ממש כמו האדם שששוכב לצידי על שולחן הניתוחים. אין שני ניתוחים זהים.

חשוב לי שמטופלים יחושו כי הם לא בובה או גלגל שיניים בסרט נע של ניתוחים… הם חשובים. הם אנושיים. הם מנותחים על ידי בן אנוש כמוהם שמכבד אותם.

החלק הכי מספק ומרגש בעבודתי הוא, מן הסתם, השלב האחרון: לראות מטופלים שמחים ושבעי רצון מהתוצאה שלהם, לצפות בהם נינוחים יותר ואוהבים את גופם, לשים לב לפתע לאנרגיה החדשה הבוקעת מהם, לחיוניות ולמוטיבציה לחיים.

מדהים ומרגש לקרוא את מכתבי התודה, בהם המטופלים מחזירים אהבה ומעריכים את כל שלבי התהליך שעברו – החל מפגישת הייעוץ הראשונה, דרך הניתוח, התוצאה, אך מעל לכל את ההוקרה על הקשר שנוצר ואת התקשורת בנינו שתמכה בהם והיתה משמעותית עבורם בדרך אל המטרה הנכספת.

ד"ר אורן ויסמן

מנתח פלסטי מומחה
מומחה בכירורגיה פלסטית, משחזרת ואסתטית

• פרסם למעלה מ-50 מאמרים בעיתונות הרפואית הפלסטית
  • למד מהמומחה הטוב בעולם בניתוחי פנים ועפעפיים, ד״ר ג׳יובני בוטי באיטליה, מהמאסטר העולמי טכניקות עיליות בניתוחי פנים ועפעפיים
  • עושה שירות מילואים פעיל ומלא כרופא צבאי, לרבות חודשיים של שירות קרבי במבצע צוק איתן
  • מרצה בין לאומי בכנסים בחו"ל

"אני לא מאמין בפתרונות קסם כמו הבטחות שווא לתוצאות מקסימליות ״ללא חתך״ – אני שוטח בפני מטופלי את היתרון והחיסרון של כל טיפול, בין אם ניתוחי או לא, וביחד עמם אני מתאים להם את הטיפול הנכון מבחינה רפואית, אסתטית ותקציבית."

דילוג לתוכן