אודות

אודות הקליניקה של ד"ר אורן ויסמן

מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי לעבוד עם הידיים: החל בללמוד לקפל קיפולי אוריגמי עדינים, דרך עיצוב מנות ארטיסטי בבית ספר לקולינריה ועד ג׳אגלינג עם בקבוקי אלכוהול כשעבדתי כברמן. דרך כל הדוגמאות הללו אני רואה כיצד תמיד הערכתי ונמשכתי לאסתטיקה. רציתי להפוך את העולם למקום מהנה, יפה וטוב יותר. בתור מנתח פלסטי אני זוכה לעשות זאת מדי יום ביומו ואני חש זכות גדולה כשמישהו בוחר בי להפוך את חייו לטובים יותר. אני לעולם לא לוקח זאת כמובן מאליו כי אני מבין כמה לבטים ומחשבות יש בתהליך בחירת המנתח שלך.

בראש ובראשונה אני רוצה שהמטופלים שלי יראו בי אדם ולא רופא. אני מבקש שהם יקראו לי אורן ולא דוקטור ויסמן. אני לא רוצה שהתואר שלי ירחיק בינינו. בצורה טבעית אני מתיידד עם אנשים בקלות וזה מאפשר לי להרגיע אותם ולהטמיע בהם את התחושה שאני רואה אותם ומקשיב להם.
אני רעב ללמידה ותמיד מחפש דרכים לשפר את כישורי כמנתח ואת כישורי התקשורת שלי. אני מאמין באמונה שלמה שתפקידו של הרופא הוא להפוך לא רק למקצוען אלא לבן-אדם טוב יותר. אני שואף להיות יותר מסתם מנתח פלסטי – אני רוצה להיות יועץ, איש סוד וידיד. אני מלווה את מטופלי באחד מהתהליכים הכי אינטימיים ומשני חיים שקיימים. כל מילה שלהם היא בעלת משמעות גדולה להם ולי.

בשני העשורים האחרונים חידדתי ללא הרף את כישורי המקצועיים. למדתי באחד מבתי הספר המובילים לרפואה בישראל, באוניברסיטת תל אביב, התמחתי בכירורגיה פלסטית בתל השומר, שם עבדתי עשור שנים, הן כמתמחה והן כמומחה לכירורגיה פלסטית. ככל שגבר העניין שלי באסתטיקה כך התעמקתי בקריאת כל הספרות המקצועית הזמינה ולימוד כל טכניקה ניתוחית שקיימת. לפני חמש שנים עזבתי את בית החולים להקים את המרפאה שלי. לפני שפצחתי בשלב החדש הזה של חיי הקדשתי שנה וחצי בלימוד מהטובים ביותר ברחבי העולם – ביליתי חורף בלאגו די גארדה (Lago Di Garda) שבצפון איטליה, עם פרופסור ג’יובאני בוטי (Giovanni Botti), מומחה עולמי במתיחת פנים. ביליתי בחדר הניתוח עם פרופ טירייקי (Tunç Tiryaki) באיסטנבול, מומחה מפורסם במיני-פייסליפט, ועברתי הדרכה צמודה של טובי המנתחים הפלסטיים בישראל: ד”ר עמירם בורנשטיין, ד”ר דב קליין, ד”ר רוני מוסקונה, ד”ר מאיר כהן, ד”ר מנו רובינפור וד”ר יורם וולף. זאת היתה משימתי האישית והחשובה ביותר ללקט את מיטב הטכניקות הקיימות ולהביאן בסינתזה למטופלי בקליניקה.
תמיד אהבתי לכתוב – עוד בסטאז’ כתבתי חמישה מאמרים רפואיים, ובמהלך התמחותי המשכתי ופרסמתי למעלה מחמישים וחמישה מאמרים רפואיים בעיתונים מדעיים מוכרים, הצגתי את עבודותיי בכנסים רפואיים וזכיתי בפרסים עבורן.

אבל, מבחינתי למידה מקצועית הינה רק חלק אחד של התצרף…
בחמש השנים האחרונות התעמקתי בשיפור עצמי, בלמידה על פסיכולוגיה ותהליכי קבלת החלטות, שפת גוף ו-NLP. כל אלה הפכו אותי לטוב יותר בתקשורת ובהאזנה, גם למילים וגם לשפה שמעבר למילים. זהו תחום שלצערי חסר ביותר בעולם הרפואה ואני מחכה בקוצר רוח לחלוק את תובנותיי ואת הידע הזה עם חברי למקצוע בעתיד. יתרה מזאת – אני רואה זאת כחובה מקודשת.
כאשר אני פוגש מטופלים חדשים אני בראש ובראשונה חותר להבין “למה”. למה הם מבקש לעבור את הפרוצדורה בעטיה באו? למה הם פנה דווקא אלי? למה עכשיו? לאחר מכן אני רוצה לתאם ציפיות: מהי התוצאה האידאלית בעיניהם? תמיד אהיה כנה עם המטופלים, אומר האם הציפיה שלהם ריאלית ומה תהיה התוצאה שסביר שתתקבל. לא פעם הכנות שלי “עולה” לי במחיר המטופל, שכן אין לי כל היסוס לומר למטופלים כי הבחירה שלהם תהיה בזבוז של כסף ואפילו כי אין להם צורך בי בכלל. אעדיף להפסיד מטופלים מאשר לבצע פרוצדורה שאינה נכונה או שמונעת ממניעים שגויים. לשמחתי, אני שם לב כי רוב המטופלים מעריכים זאת, ושולחים אלי את חבריהם וקרוביהם גם אם לא ניתחתי אותם. מטופלים כמהים לכנות, הם רוצים רופא שהוא גם מדריך ויועץ, שניכר כי מייצג את האינטרסים שלהם ולא רק את שלו.

אני מתעד כל מילה בה משתמשים מטופלי כדי לתאר לי את סיבותיהם ורצונותיהם בניתוח, אני חש שכאשר אני מחזיק את המילים הללו במחשבתי אני מצליח להבין אותם ולעזור להם להגיע לפרוצדורה בצורה הטובה והנכונה ביותר. כל ניתוח הוא מיוחד ושונה כמו האדם שניצב לפני על שולחן הניתוחים. אין שני ניתוחים זהים. חשוב לי שיחושו כי הם לא סתם בובה או גלגל שיניים בסרט נע של ניתוחים. הם חשובים. הם אנושיים. הם מונחים על ידי בן אנוש כמותם.
החלק הכי מספק בעבודתי הוא מן הסתם לראות מטופלים שמחים ושבעי רצון מהתוצאה שלהם, שלפתע זוכים באנרגיה חדשה ומוטיבציה לחיים. מדהים ומפעמים לקרוא מכתבי תודה, בהם המטופלים מחזירים אהבה ומעריכים את כל התהליך שעברו – החל מפגישת הייעוץ הראשונה, דרך הניתוח, התוצאה, אך מעל לכל את הקשר שנוצר ואת התקשורת בנינו.
מנתחים רבים יכולים להתפאר בכישורי הסכינאות שלהם. אך להיות ראשית בן אדם ולאחר מכן רופא היא מעלה ומטרה גבוהה, שאיני לוקח בקלות ראש. אתם באמת ובתמים בידיים טובות.

ד"ר אורן ויסמן

מנתח פלסטי מומחה
מומחה בכירורגיה פלסטית, משחזרת ואסתטית

“אני לא מאמין בפתרונות קסם כמו הבטחות שווא לתוצאות מקסימליות ״ללא חתך״ – אני שוטח בפני מטופלי את היתרון והחיסרון של כל טיפול, בין אם ניתוחי או לא, וביחד עמם אני מתאים להם את הטיפול הנכון מבחינה רפואית, אסתטית ותקציבית.”

דילוג לתוכן